Mobilių rentgeno kontrolės sistemų pristatymas Panemunės ir Kybartų kelio postuose

2013 metų pabaigoje Panemunės ir Kybartų muitinės postuose pradėjo veikti naujos rentgeno kontrolės sistemos. Per pirmą naujųjų rentgenų naudojimo mėnesį šia sistema jau patikrinta daugiau nei tūkstantis transporto priemonių, sulaikyta keletas kilogramų augalinės kilmės narkotinių medžiagų, aptikta nelegaliai gabentų degalų ir 356 734 pakeliai kontrabandinių tabako gaminių.

Naujos rentgeno kontrolės sistemos gali patikrinti 20 sunkiasvorių transporto priemonių per valandą. Aukštos kokybės skenuoti vaizdai ir galinga programinė įranga padeda pareigūnams atskleisti kontrabandos faktus, aptikti sprogstamąsias, narkotines ir kitas draudžiamas gabenti medžiagas neatidarius konteinerio ar kitų kroviniams gabenti skirtų priemonių.

Mobiliosios rentgeno kontrolės sistemos suprojektuotos, pagamintos ir surinktos bendrovėje „Nuctech Warsaw Company Limited“ (parneris Lietuvoje – bendrovė „Inta“). Projektas įgyvendintas už Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos 2007−2013 m. lėšas.

Daugiau informacijos: Rentgeno sekliai aptinka ir kontrabandinius rūkalus, ir degalus (lrytas.lt)

Comments are closed.

[an error occurred while processing the directive]

[an error occurred while processing the directive]